Περίεργα τουρκικά παιχνίδια με την προφυλάκιση Αμπάρα

Περίεργα τουρκικά παιχνίδια με την προφυλάκιση Αμπάρα

Τα περίεργα παιχνίδια της Άγκυρας και μερίδας του τουρκικού τύπου συνεχίζονται και μέσα από την προφυλάκιση του Αμπάρα, ενώ τουρκικά ΜΜΕ προειδοποιούν ότι έπεται συνέχεια.  Προφυλακιστέος για κατασκοπεία κρίθηκε από τον ανακριτή ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, Έλληνας πολίτης που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές. Ο Έλληνας πολίτης οδηγήθηκε με τεθωρακισμένο όχημα στο ανακριτικό γραφείο και στη συνέχεια στις φυλακές, με τα τουρκικά ΜΜΕ να υπογραμμίζουν ότι «η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ και θα υπάρξει συνέχεια».

Από την πλευρά της, η Αθήνα απορρίπτει τον τουρκικό ισχυρισμό αναφέρει – μέσω πηγών του ΥΠΕΞ- πως η εξαφάνιση του Αμπάρα δηλώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, δίχως οι τουρκικές αρχές να δώσουν κάποια απάντηση.

Ο Αμπάρα, έχει ελληνική ιθαγένεια, είναι συριακής καταγωγής και διαμένει στην Ελλάδα, όπου έχει οικογένεια με τρία παιδιά και εμπορεύεται χαλιά. Κατά τις πληροφορίες , ο Αμπάρα, φέρεται να συνελήφθη στις 19 Μαΐου, στο Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Είχε πάει εκεί με Έλληνα συνεργάτη του στην επαρχία αυτή της Τουρκίας για να αγοράσουν χαλιά, καθότι έμπορος χαλιών ο ίδιος. Εκεί τους επιτέθηκε μία ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο από τότε πού βρίσκεται κρατούμενος και με ποια κατηγορία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές , από τις 20 Μαΐου, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 8 διαβήματα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ και άλλες τουλάχιστον 20 ενέργειες προς τις τουρκικές αρχές για τον Έλληνα πολίτη. Έγινε επίσης καταγγελία στην ΕΕ για απαγωγή Ευρωπαίου πολίτη στην Τουρκία. Αλλά μόλις σήμερα οι τουρκικές αρχές επέλεξαν να διαρρεύσουν προς τα τουρκικά ΜΜΕ ότι έχει συλληφθεί ο Αμπάρα με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Πηγές των τουρκικών μέσων υποστηρίζουν ότι η ΜΙΤ αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε τον Αμπάρα ως κατάσκοπο στην Τουρκία. Οι τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, για να συγκεντρώνει πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, πριν από λίγες εβδομάδες. «Έκτοτε η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες όμως ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση», συνέχιζαν οι ίδιες πηγές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι