Περίεργες καθυστερήσεις στην παράδοση των κινεζικών εμβολίων στην Τουρκία

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Η Κίνα φαίνεται (κατά τα λεγόμενα της Τουρκίας) ότι έστησε πάλι τα εμβολιαστικά κέντρα της γείτονος, καθώς ανέβαλε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα την παράδοση των 3 εκατομμυρίων δόσεων του κινεζικού εμβολίου CoronaVac. που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δυο χωρών.

«Η αποστολή των πρώτων εμβολίων της εταιρείας Sinovac από την Κίνα προς την Τουρκία αναβλήθηκε για 1-2 «μέρες λόγω ενός κρούσματος Covid-19 στο τελωνείο του Πεκίνου», ανέφερε απόψε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Πριν από 3 μέρες είχε πει ότι η προηγούμενη ημερομηνία παράδοσης (11 Δεκεμβρίου) δεν  «δεν τηρήθηθηκε λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων».

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να αγοράσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CoronaVac και περίμενε ότι η πρώτη αποστολή, 3 εκατομμυρίων δόσεων, θα γινόταν αρχές Δεκέμβρη. Έχει επίσης εξασφαλίσει 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με οψιόν για αγορά άλλων 30 εκατομμύριων δόσεων αργότερα.

«Λόγω του συναγερμού για την Covid-19 στο Πεκίνο και ενός κρούσματος στο τελωνείο του Πεκίνου έχει προσωρινά ανασταλεί η κινητικότητα στο τελωνείο. Για τον λόγο αυτό, η άφιξη των εμβολίων μας, τα οποία επρόκειτο να αναχωρήσουν μετά την ολοκλήρωση των τελωνειακών διαδικασιών, θα καθυστερήσει 1-2 ημέρες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι