Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Ζητά παράταση μη αποδοχής αιτήσεων ασύλου

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Ζητά παράταση μη αποδοχής αιτήσεων ασύλου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Την ανάγκη παράτασης της απόφασης της κυβέρνησης για την μη αποδοχή, από 1ης Μαρτίου και για ένα μήνα, αιτήσεων ασύλου, επισημαίνει με ανακοίνωση του, σήμερα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. Αναφερόμενος σε αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης, όπως αυτή ανακοινώθηκε από το ΚΥΣΕΑ και εξειδικεύτηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο περιφερειάρχης σημειώνει:

«Σε τρεις ημέρες τελειώνει ο μήνας, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα δεν δέχεται αιτήσεις ασύλου. Το μέτρο αυτό είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Αποθάρρυνε εισόδους. Η κυβέρνηση πρέπει να το παρατείνει. Η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας υπερέχει κάθε σχετικής καταγγελίας εναντίον της στα λεγόμενα”διεθνή φόρα”. Η Τουρκία έχει καταταγεί στις “ασφαλείς χώρες”. Αιτήσεις ασύλου, συνεπώς, υποβάλλονται εκεί, ως χώρα πρώτης εισόδου των αιτούμενων. Γιατί “ανέλαβε” η χώρα μας τον καταστροφικό ρόλο αυτό;».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι