Περίπου 10.000 Αλβανοί στο Γαλάτσι για το Ράμα -Μικροεπεισόδια με οπαδούς του Μπερίσα

Περίπου 10.000 Αλβανοί στο Γαλάτσι για το Ράμα -Μικροεπεισόδια με οπαδούς του Μπερίσα

Το Christmas Theater, που μπορεί να φιλοξενήσει 6.200 άτομα, έχει κατακλυστεί από οπαδούς του Έντι Ράμα, ενώ πολλοί αναγκαστικά έμειναν έξω και υπολογίζεται ότι πήγαν στη συγκέντρωση περίπου 8.000-10.000 άτομα. Για τους “εκτός” στήθηκε έξω γιγαντοοθόνη. Ο Ράμα άρχισε την ομιλία του (απαντώντας έμμεσα στο Φρέντι Μπελέρη και στην ελληνική αντιπολίτευση) ότι δεν ήρθε για να προσκαλέσει, αλλά για να μιλήσει με το λαό του.

Νωρίτερα, έξω από το Κλειστό, προκλήθηκε και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κλειστό του Γαλατσίου οπαδοί του Σαλί Μπερίσα και οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με υποστηρικτές του Εντι Ράμα. Πάντως ο αριθμός όσων πήγαν στο Γαλάτσι είναι πολύ μικρός δεδομένου ότι στην Αθήνα ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί με δικαίωμα ψήφου στην πατρίδα τους.

Νωρίτερα ο Έντι Ράμα απηύθυνε πρόσκληση στους Αλβανούς που διαμένουν στην Ελλάδα με βίντεο που περιελάμβανε τον Ζορμπά. Έδειχνε τον “Αλέξη Ζορμπά” να χορεύει το γνωστό συρτάκι, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται η φωτογραφία της Ακρόπολης με τις σημαίες της Ελλάδος και της Αλβανίας -που είχε αναρτήσει τις προηγούμενες μέρες- ο Έντι Ράμα στο Facebook. Η ηχητική υπόκρουση του βίντεο, μάλιστα, είναι από τη γνωστή σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη.

Από την Ελληνική Αστυνομία έχει ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να διεξαχθεί η ομιλία χωρίς εντάσεις και απρόοπτα και συνολικά ο Ράμα απασχολεί αυτή τη στιγμή χίλιους αστυνομικούς, drones αλλά και σκύλους εκπαιδευμένους στην ανίχνευση εκρηκτικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι