Περισυνελέγησαν 56 μετανάστες στα Χανιά και στη Γαύδο

Στην μαύρη λίστα διεθνών αρχών το "Raptor" που βυθίστηκε στην Λέσβο - Ποιος ήταν ο τελικός προορισμός

Δύο σκάφη με συνολικά 54 άνδρες και δύο γυναίκες έφθασαν στα παράλια της Κρήτης

Το Λιμεναρχείο Χανίων ενημέρωσε για δύο σκάφη, εκ των οποίων το ένα αποβίβασε 15 μετανάστες στη Γαύδο και απέπλευσε, το δε άλλο, με 41 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου κοντά στον Κίσσαμο.

Όπως αναφέρει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, «τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων, για ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κισσάμου Χανίων.

»Αμέσως για το σημείο έσπευσε Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ιστιοφόρο και το συνόδευσε στον λιμένα Καβονησίου, όπου έδεσε με ασφάλεια. Επί του σκάφους επέβαιναν 41 αλλοδαποί (39 άντρες και 2 γυναίκες) οι οποίοι μετά την αποβίβασή τους, μεταφέρθηκαν σε χώρους φιλοξενίας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε».

Περίπου την ίδια ώρα «η Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Γαύδου, για τον εντοπισμό 15 αλλοδαπών (όλοι άνδρες) στην παραλία “Τρυπητή” της νήσου Γαύδου. Οι αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καραβέ και από εκεί θα παραληφθούν από περιπολικό σκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο και θα μεταφερθούν στο λιμάνι Χώρας Σφακίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι