Πέρκα: Δεν παραδίδω την έδρα, ο Κασσελάκης μετακινήθηκε από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Πέρκα: Δεν παραδίδω την έδρα, ο Κασσελάκης μετακινήθηκε από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Αρνούνται να παραδώσουν την έδρα τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν και ανεξαρτοποιούνται

Δεν παραδίδει την έδρα της η Πέτη Πέρκα, η οποία είναι βουλευτής όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και κλήθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να παραδώσουν την έδρα τους κατόπιν της αποχώρησής τους από το κόμμα. Η κ.Πέρκα και ο κ.Τσακαλώτος είναι μεταξύ των 45 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το συνέδριο και συνυπογράφουν το κείμενο της «Ομπρέλας.

«Έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα στο in.gr. Υπενθυμίζεται ότι στη δευτερολογία του πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε από τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν να παραδώσουν την έδρα τους, ενώ το ίδιο ζήτησε και από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου που έχει αποχωρήσει προ ημερών.Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το θέτει ως επιβεβλημένο από τον κώδικα δεοντολογίας που, όπως ανέγνωσε, αναφέρει:

«Όλοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα, και όχι στους ίδιους». Ο κ. Τσακαλώτος σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι άπαξ και παραιτείται κάποιος από το κόμμα, δεν δεσμεύεται από το καταστατικό του και θα κρατήσει κι εκείνος την έδρα. Οι δύο βουλευτές αναμένεται να στείλουν αύριο επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να επισημοποιήσουν την ανεξαρτοποίησή τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι