Περνούν την Κυψέλη από κόσκινο λόγω κρουσμάτων – 4% φορείς – Δεν προσέρχονται όσοι θα έπρεπε

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Συνεχίστηκαν και σήμερα -από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ- τα τεστ κορωνοϊού σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Για δευτερη μέρα έγιναν μαζικά τεστ στην Κυψέλη, με ουρά τους ενδιαφερόμενους.

Μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχαν γίνει 270 τεστ, εκ των οποίων θετικά βγήκαν τα 8.

Η περιοχή είναι επιβαρυμένη και επειδή είναι πυκνοκατοικημένη ασφυκτικά αλλά και επειδή έχει πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Χθες Παρασκευή έγιναν περισσότερα από 700 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων του κορωνοϊού στα τρία σημεία που βρεθήκαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ –στις πλατείες Αμερικής, Βάθη και Κυψέλης.

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ αρχίζουν πλέον να οργώνουν τις γειτονιές της Αθήνας όπου το πρόβλημα είναι οξυμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες εντοπιστήκαν επτά θετικά δείγματα, δηλαδή ένα στα 100. Οι επτά φορείς έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ τα δείγματα δόθηκαν προς επιβεβαίωση και για μοριακό έλεγχο.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν να κάνουν το rapid test, καθώς χρειάζονται μόνον 10 λεπτά για να βγει το αποτέλεσμα. Η κινητή μονάδα θα είναι στην Κυψέλη τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ώστε όλοι και περισσότεροι πολίτες, και κυρίως οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να προσέλθουν για να κάνουν το τεστ.

Ενώ όμως προσέρχονται πολλοί μεσήλικες και ηλικιωμένοι, δεν προσέρχονται μάχιμοι και πιο εκτεθειμένοι ή μετανάστες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι