Πεσκόφ: Οι εκπαιδευτές είναι στόχοι, Γάλλοι ή όχι – Καταστροφή S-300 σε ρωσικό έδαφος υποστηρίζει ότι πέτυχε η Ουκρανία

Πεσκόφ: Οι εκπαιδευτές είναι στόχοι, Γάλλοι ή όχι – Καταστροφή S-300 σε ρωσικό έδαφος υποστηρίζει ότι πέτυχε η Ουκρανία

Η Ρωσία απάντησε σήμερα στις αναφορές ότι η Γαλλία θα μπορούσε σύντομα να στείλει εκπαιδευτές για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό. Η Ουκρανία εν τω μεταξύ κομπάζει ότι έπληξε με επιτυχία εντός του ρωσικού εδάφους ένα ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-300 χρησιμοποιώντας όπλα που προμηθεύτηκαν από τη Δύση.

«Καίγεται όμορφα. Είναι ένα ρωσικό S-300. Σε ρωσικό έδαφος. Οι πρώτες ημέρες μετά την άδεια χρήσης δυτικών όπλων σε εχθρικό έδαφος», ανέφερε σύμφωνα με το αμερικανικό CNN η υπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης Iryna Vereshchuk στο Facebook μαζί με μια φωτογραφία που η ίδια υποστηρίζει ότι δείχνει το χτύπημα.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι αυτή που σύμφωνα με το CNN ανήρτησε η Vereschuk, όμως εμείς δεν μπορέσαμε να την δούμε -πιθανόν την κατέβασε για πολιτικούς λόγους ή δεν είναι ορατή σε όλους.

Όσον αφορά στους Γάλλους εκπαιδευτές, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμιτρι Πεσκόφ δήλωσε:
«Κανένας εκπαιδευτής που συμμετέχει στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού δεν έχει ασυλία. Δεν έχει σημασία αν είναι Γάλλοι ή όχι».

Την περασμένη εβδομάδα, ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας Oleksandr Syrskyi δήλωσε ότι Γάλλοι εκπαιδευτές θα έρθουν στην Ουκρανία «σύντομα». Η Le Monde γράφει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν – ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της 80ής επετείου της απόβασης της D-Day στη Γαλλία – θα μπορούσε σύντομα να ανακοινώσει «έναν μικρό συνασπισμό χωρών που είναι πρόθυμες να στείλουν εκπαιδευτές στο έδαφος της Ουκρανίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx