ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χρυσοχοΐδης: Θα βρεθούν οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Α. Πάγου

Πέταξαν μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου -Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου σημειώθηκε τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 00:45 άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ εναντίον της σκοπιάς, που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της πρόεδρου στην περιοχή του Παπάγου και διέφυγαν.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι, ενώ πήρε φωτιά ένα περιπολικό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο περιπολικό, που υπέστη φθορές, επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι. Την έρευνα για το περιστατικό την έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Χρυσοχοΐδης: Θα συλληφθούν οι δράστες

«Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες» τόνισε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μαρινάκης: Εγκληματική πράξη

Στην καταδίκη της επίθεσης προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

«Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε», προσθέτει.

Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, σε μία πρώτη συνομιλία που είχε ο αστυνομικός με τους συναδέλφους του μετά την επίθεση ανέφερε ότι είδε ένα αυτοκίνητο να περνάει και τότε δέχτηκε την επίθεση, ενώ παράλληλα άκουσε και φωνές

Σε βάρος του αστυνομικού η επίθεση

Αναφερόμενη στην επίθεση η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου είπε ότι φαίνεται πως η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού και όχι του φυλασσόμενου τόπου.

Ερωτηθείσα για το πόσοι ήταν οι δράστες απάντησε πως ο αστυνομικός ανέφερε πως ήταν τουλάχιστον τρία άτομα.

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα.

Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού» και προσθέτει ότι «η βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου».

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση από αγνώστους με βόμβες μολότωφ στην οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού φρουρού. Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του δικαστικού Σώματος ως συνόλου, χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Με πράξεις βίας δεν κάμπτεται η ελεύθερη βούληση των δικαστών να ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι