Πέταξε το μικρόφωνο ο συνδικαλιστής αστυνομικός και έφυγε από εκπομπή του Mega

Πέταξε το μικρόφωνο ο συνδικαλιστής αστυνομικός και έφυγε από εκπομπή του Mega

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αποφάσισε να αποχωρήσει από πρωινή εκπομπή του MEGA, όπου ήταν καλεσμένος, μετά από έντονο διάλογο που είχε ο ίδιος με τον παρουσιαστή Νίκο Συρίγο, καθώς ο τελευταίος είπε «θα σας πνίξει η οργή των πολιτών, δεν έχετε καμία δικαιολογία. Μου επιτρέπεις, δε μου επιτρέπεις τα παιδιά δε γυρίζουν πίσω, όσο και να φωνάζεις».

Στην εκπομπή συνεζητείτο το θέμα της δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους και ανέβηκαν οι τόνοι. Η κεντρική παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου, είπε: «Εγώ να περνούσα απ’ έξω και να μου ζητούσε βοήθεια η κοπέλα ή ο οποιοσδήποτε περνούσε θα τη βοηθούσε. Ήταν λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση; Ξεκάθαρα δεν το συζητώ». Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο συνάδελφός της Νίκος Συρίγος και είπε:

«Με όλο τον σεβασμό όλα αυτά που λες τα ακούω βερεσέ. Αυτά δεν έχουν καμία σημασία για τον πατέρα της κοπέλας, για τον πατέρα της Τοπαλούδη, για τον πατέρα της Κάρολαιν, για όλους αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχουν καμία σημασία. Θα σας πνίξει η οργή των πολιτών, δεν έχετε καμία δικαιολογία. Μου επιτρέπεις, δε μου επιτρέπεις τα παιδιά δε γυρίζουν πίσω, όσο και να φωνάζεις. Θα μας πνίξει όλους η κοινωνική οργή! Θα ήθελα να έχεις τη ψυχραιμία να καταλάβεις ότι δεν είναι προσωπικό το ζήτημα».

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός -που σημειωτέον ήταν εξαρχής της άποψης ότι έγιναν λάθη από την ΕΛΑΣ στο συγκεκριμένο θέμα- αντέδρασε άμεσα για την συλλήβδην αναφορά και είπε: «Μιλάτε στον πληθυντικό και δε σας επιτρέπω! Γιατί έκανα τη δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο 30 χρόνια στην ελληνική αστυνομία. Δε με ενδιαφέρει αν με καλέσατε εδώ για να κάνετε τηλεθέαση. Είναι προσωπικό γιατί έχω δύο κορίτσια!» και θυμωμένος δεν αποδέχθηκε τους χαρακτηρισμούς.

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να διορθώσει τη φράση του και έκανε το “θα σας πνίξει η οργή της κοινωνίας”. θα “μας πνίξει η οργή της κοινωνίας” και είπε ότι κακώς πήρε προσωπικά το θέμα ο κ. Καλλιακμάνης. Οπότε ο αστυνομικός είπε: «Το παίρνω προσωπικά και υποστηρίζω και όλους τους συναδέλφους που έχουν δώσει το αίμα τους, που παίρνουν στο περιπολικό παππούδες, γιαγιάδες, σκυλάκια, που δεν έχουν αρνηθεί ποτέ βοήθεια σε κανέναν».

Ο αστυνομικός είπε επίσης ότι υπάρχουν κανάλια κάνουν τηλεθέαση με νεκρούς αλλά δεν κατηγορεί όλους τους δημοσιογράφους, ενώ οι δημοσιογράφοι κατηγορούν για αντίστοιχα ατοπήματα συλλήβδην όλους τους αστυνομικούς.  Κατέληξε «Με φέρατε εδώ για να μου πείτε να ντραπώ εγώ; Να ντραπούν αυτοί που ψηφίζετε» είπε έξαλλος ο Γιώργος Καλλιακμάνης, που αφού έβγαλε το μικρόφωνο, αποχώρησε από το πλατό.

«Θα σεβαστούμε την επιλογή του, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε με το ζόρι. Σαν παρουσιάστρια θα του ζητήσω συγγνώμη σε περίπτωση που το πήρε προσωπικά. Δεν ήταν προσωπική επίθεση του Νίκου και θα μπω μπροστά να τον καλύψω. Αν έτσι το εισέπραξε θα του ζητήσουμε συγγνώμη» είπε η οικοδέσποινα της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής.






Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι