Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Δύο γιατροί, ένας γενικός γιατρός και ένας παθολόγος, ο πρώτος ηλικίας 54 ετών και ο δεύτερος 70, έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη και στο Λουτράκι αντίστοιχα. Δεν γνωρίζουμε αν οι δύο άνδρες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, πάντως κανένας από τους δύο δεν είχε εμβολιασθεί.

Ο 54χρονος ήταν σε αναστολή εργασίας όπως και η γιατρός σύζυγός του, που επίσης δεν είχε εμβολιασθεί. Ο 54χρονος νόσησε πρόσφατα και χρειάσθηκε να διασωληνωθεί  στο νοσοκομειο ΑΧΕΠΑ, όπου και τελικά έχασε τη μάχη. Δεν ξέρουμε αν ήταν κατά του εμβολίου επικαλούμενος επιστημονικούς λόγους ή αν ήταν απλώς κατά της υποχρεωτικότητας. Πάντως το γεγονός ότι δεν εμβολιάσθηκε, δείχνει ότι δεν έκρινε αναγκαίο τον εμβολιασμό και ότι η μόνη του ένσταση δεν ήταν η υποχρεωτικότητα.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα voria.gr ήταν τοποθετημένος στο περιφερειακό ιατρείο Γερακαρούς, που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου του δήμου Λαγκαδά. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του, επίσης γιατρός, είχαν πρωτοστατήσει κατά της υποχρεωτικότητας και από την 1η Σεπτεμβρίου βρισκόταν σε αναστολή εργασίας.

Όσον αφορά στον 70χρονο παθολόγο, νόσησε στο Λουτράκι και δεν ήθελε να νοσηλευθεί παρά τις προτροπές συναδέλφων του που τον πίεζαν από προχθές. Χθες η σύζυγός του, διαπιστώνοντας ότι πλέον η κατάσταση της υγείας του ήταν οριακή, κάλεσε ασθενοφόρο, όμως ήταν πια αργά: όταν έφθασαν οι νοσηλευτές, ο γιατρός ήταν ήδη νεκρός. Η κόρη του, που είναι επίσης γιατρός και βρίσκεται σε αναστολή εργασίας ως μη εμβολιασμένη, νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι