Πέθανε απόψε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Πέθανε απόψε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη. Αντιμωετώπιζε εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα υγείας και είχε βάλει βηματοδότη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως φοιτητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Κατά την διάρκεια της καριέρας του συμμετείχε σε παραστάσεις, όπως: Οδός Ονείρων (1962), Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1965), Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού (2015) και άλλες.

Συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες, κάνοντας ντεμπούτο στην «Αλίκη στο ναυτικό». Συνέχισε το 1970 με την ταινία “Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο” (ως λοχαγό Φίσερ), το 1971 στην “Κατάχρηση εξουσίας” (1971),  το 1976 στο “Αγκίστρι”, στο “Υπάρχει και φιλοτιμο” κ.ά. Έπαιξε στον “Άγνωστο Πόλεμο”, τη σειρά που τον έκανε και ευρύτερα γνωστό, ενώ πρωταγωνίστησε και στις σειρές “Ο φιλαράκος μας” (1981-1982),  “Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη” ( 1990-1991),  “Σαν τον σκύλο με τη γάτα” (2003-2004), “Φίλα τον βάτραχό σου” (2007-2009) αλλά και στην τηλεταινία “Η πρώτη απεργία”.

Σε συνέντευξη του το 2021 είχε πει: «Με στενοχωρεί το ότι είμαι μακριά από αυτό που αγάπησα πάρα πολύ, το θεατρικό σανίδι. Κάθε βράδυ βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζω θέατρο. Κάθε βράδυ χωρίς υπερβολή. Όταν γίνω καλά έχω κατά νου να ξαναπαίξω. Θέλω να κάνω την παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα.. ετών 80” ελπίζω να τα καταφέρω. Δεν είμαι καλά στην υγεία μου… Είμαι με βηματοδότη και δεν περπατάω, αλλά παραπατάω. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο με κρατάει όρθιο». Ο Ντινος Καρύδης ήταν εξαιρετικά σεμνός επαγγελματίας, με χιούμορ αλλά και με καυστικά σχόλια για τα οικονομικά της χώρας και την πολιτική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx