Πέθανε αρνητής του κορονοϊού που δεν δέχτηκε θεραπεία

Ηράκλειο: Ξανά σε καταστολή η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή

Υπέκυψε στη νόσο του κορονοϊού ένας 60χρονος άνδρας στη Δράμα και εικάζεται ότι αιτία ήταν η άρνησή του να λάβει την αντιβίωση που ήθελαν να του χορηγήσουν στο νοσοκομείο. Δεν γνωρίζουμε πάντως, ούτε αν είχε υποκείμενα νοσήματα, ούτε την ακριβή αιτία θανάτου, αν επρόκειτο για πνευμονία ή άλλη μοιραία επιπλοκή. Στην περιφέρεια Δράμας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό 400 άνθρωποι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε την περιοχή “πρωταθλήτρια στις εκδηλώσεις αντιεμβολιαστών” και απέδωσε τον θάνατο του 60χρονου στην άρνησή του να δεχθεί θεραπεία αντιβίωσης. «Τα ποσοστά εμβολιασμού εδώ είναι πολύ χαμηλά, καθώς δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή. Μόλις παραβρέθηκα σε κηδεία ενός 60χρονου αρνητή, ο οποίος ενώ νόσησε και του χορήγησαν αντιβίωση, εκείνος δεν την πήρε», είπε ο κ. Παπαδόπουλος σε ρεπόρτερ της ιστοσελίδας GRtimes.

Προσέθεσε ότι το κρύο θα γίνει αιτία να αυξηθεί η διασπορά και ότι στην περιοχή έχουν πλέον θερμοκρασίες 6 βαθμών Κελσίου. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε ότι οι περιφερειακές ενότητες Δράμας, Καστοριάς και Ξάνθης μπήκαν πλέον σε καθεστώς μίνι-lockdown. Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, εύχεται τα μέτρα να αποδώσουν «διότι είναι λυπηρό για τον επιχειρηματικό κόσμο αυτό που συμβαίνει. Πέφτουν οι θερμοκρασίες και αρχίζουμε να μαζευόμαστε σε κλειστούς χώρους. Και δε μιλάω για το Νευροκόπι, μιλάω για την πόλη. Οφείλουμε λοιπόν, να εναρμονιστούμε με τα μέτρα γιατί δεν θα αντέξουμε άλλον μαύρο Νοέμβρη σαν αυτό που βιώσαμε πέρσι», κατέληξε.

Ο νομός Δράμας καταγράφει κάθε μέρα 40 κρούσματα μεταξύ των περίπου 100.000 κατοίκων του, ενώ ο κεντρικός τομέας Αθηνών με 1.000.000 κατοίκους καταγράφει κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα 100. Η Ξάνθη καταγράφει κατά μέσο όρο αντίστοιχα 48 κρούσματα και η Καστοριά 25.  Σε lockdown βρίσκονται επίσης η Καβάλα, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Αργολίδα εδώ και  πάνω από 10 μέρες. Η Ημαθία από 112 κρούσματα ημερησίως έχει πέσει στα 60, η Καβάλα στα 44 από 65, η Πέλλα είναι  στα 55 από 67 που κατέγραφε, η Πιερία δυστυχώς παραμένει στα 73 ημερησίως ενώ η Αργολίδα “έπεσε” στα 22 από 56.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι