Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών η ηθοποιός που είχε μείνει χήρα από τον παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη το 1997

Η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του σωματείου των ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, απεβίωσε.Τα τελευταία χρόνια η 79χρνη ηθοποιός ζούσε στο Παγκράτι.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη και ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και τη δεκαετία του ’50 πήρε μετάθεση στον Πειραιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Ως παιδί είχε εντυπωσιαστεί από την Σίρλεϊ Τεμπλ και την Έλλη Λαμπέτη, παραστάσεις της οποίας παρακολουθούσε με τους γονείς της.

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη και στο Ωδείο Αθηνών, αποφοιτώντας το 1964. Είχε ήδη κάνει όμως το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα» (1963), στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Μάνος Κατράκης, η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Πέτρος Φυσσούν. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς», «Όμορφες μέρες», «Ζαβολιές», «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» και «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

Το 1980 η Χαριτίνη Καρόλου συνεργάστηκε με τη Βουγιουκλάκη με την οποία έγιναν καλές φίλες. Το 1986 παντρεύτηκε τον τηλεοπτικό παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε το 1997. Δεν απέκτησαν παιδιά και η Χαριτίνη Καρόλου αφοσιώθηκε στο θέατρο.

Ο πρόεδρος του σωματείου των ηθοποιών, του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε σχετικά τα εξής: «Αντίο αγαπημένη μου φίλη πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο …η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως…. καλό ταξίδι Χαριτίνη μου…θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη για το νοιαξιμο σου για όλους μας και για την λατρεία σου για το θέατρο!»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι