Πέθανε η «βασίλισσα της σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν

Βρέθηκε νέα διαθήκη της "βασίλισσας της σόουλ" Αρίθα Φράνκλιν

Η «βασίλισσα της σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο AP, επικαλούμενο τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της τραγουδίστριας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο αιτία θανάτου ήταν ο προχωρημένος καρκίνος στο πάγκρεας. Η 76χρονη Φράνκλιν διαγνώστηκε με καρκίνο το 2010, συνέχισε όμως να δίνει συναυλίες μέχρι πρόσφατα.

Η τελευταία της ήταν στις 2 Νοεμβρίου 2017 για το Elton John AIDS στη Νέα Υόρκη. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και τον τελευταίο δίσκο της, «A Brand New Me».

Η Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Louise Franklin, 25 Μαρτίου, 1942) ήταν Αμερικανή τραγουδίστρια, συνθέτης, και πιανίστρια, αλλά για τους  θαυμαστές της ήταν η «Βασίλισσα της Σόουλ». Φημισμένη για τις σόουλ ηχογραφήσεις της, έχει τραγουδήσει επίσης τζαζ, ροκ, blues, ποπ, γκόσπελ, ακόμη και όπερα.

Η Φράνκλιν υπήρξε η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι. Έχει κερδίσει συνολικά 20 βραβεία, ανάμεσά τους εκείνα του «Ζωντανού Θρύλου» και της «Συνολικής Προσφοράς». Μάλιστα το διάστημα 1968-1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία. Για τον λόγο αυτό εκείνο το διάστημα, η κατηγορία «Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία» είχε πάρει το παρατσούκλι «το βραβείο της Αρίθα».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version