Πέθανε και η μητέρα της 16χρονης από τον ιό

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Μετά από 42 ημέρες στη διασωλήνωση, πέθανε και η μητέρα της Μαργαρίτας, του 16χρονου κοριτσιού που υπέκυψε στις αρχές Φλεβάρη στη Θήβα. Ενώ ήταν μητέρα και κόρη παχουλές και με διαβήτη, οι γιατροί στο νοσοκομείο έστειλαν όλη την οικογένεια που νοσούσε απλώς για καραντίνα στο σπίτι.

Η ιστορία αυτής της οικογένειας γεννά πολλά ερωτηματικά, καθώς αποτελούσαν κλασική περίπτωση που θα μπορούσαν να έχουν ωφεληθεί από τα αντισώματα της Regeneron, τα οποία έχει εισάγει το Πανεπιστήμιο Αθηνών για να χορηγεί σε τέτοια περιστατικά, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να ανακοινώσει τι έχει κάνει με αυτά εδώ και τρεις μήνες.

Τα αντισώματα είναι αποτελεσματικά ειδικά για ευπαθείς που βρίσκονται στα πρώτα στάδια με πρώιμα συμπτώματα, άρα αυτή η οικογένεια (λόγω του πάχους και του σακχάρου) ανήκε σε ευπαθείς και θα είχαν μάνα και κόρη 70% πιθανότητες να σωθούν. Ομως αντισώματα δεν τους δόθηκαν. Ούτε όμως και άλλη αντιική ή αντιπηκτική έστω θεραπεία. Απεναντίας, επειδή τα συμπτώματα κρίθηκαν ήπια, τους συνεστήθη να μείνουν καραντίνα στο σπίτι και να επικοινωνήσουν σε λίγες μέρες με το νοσοκομείο, εκτός και αν παρουσιάσουν επιδείνωση.

Τέσσερις ημέρες μετά η 16χρονη Μαργαρίτα παρουσίασε επιδείνωση όπως και η μητέρα της και πήγαν στο νοσοκομείο. Η μεν μητέρα μεταφέρθηκε για διασωλήνωση στην Αθήνα, η δε κόρη για άλλη μια φορά “στάλθηκε” σπίτι. Το κορίτσι σε 12 ώρες παρουσίασε τρομερή δύσπνοια και αδυναμία, οπότε ο πατέρας το ξαναπήγε στο νοσοκομείο. Το εισήγαγαν, αλλά ήταν αργά: πέθανε σε λίγες ώρες.

Η μητέρα νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός (επί 42 ημέρες) και άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά τη 1 σήμερα τα ξημερώματα. Μάλιστα είχε νοσηλευτεί και ο πατέρας, ο οποίος κατάφερε να το ξεπεράσει. Η μητέρα διασωληνώθηκε προτού πεθάνει η κόρη της και έφυγε χωρίς να μάθει…. Ομως πατέρας και γιος…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι