Πέθανε ο 20χρονος Έλληνας που ξυλοκόπησαν στη Γερμανία δέκα άγνωστοι – Ρατσιστικά τα κίνητρα;

Κοριτσάκι 3,5 ετών έχασε τη ζωή του εξαιτίας μυοκαρδίτιδας από παρβοϊό,

Ο 20χρονος Φίλιππος Τσάνης κατέληξε χθες, Τρίτη, σε νοσοκομείο του Μπαντ Οϊζενχάουζεν στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου νοσηλευόταν από τις 22 Ιουνίου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μαζί με έναν φίλο του, είχαν δεχθεί επίθεση από ομάδα ανδρών, οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν. Ο δεύτερος νεαρός νοσηλεύεται κι αυτός τραυματισμένος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο Φίλιππος Τσάνης ήταν προσκεκλημένος στην γιορτή αποφοίτησης της μικρότερης αδελφής του από το γυμνάσιο του Μίντεν. Μετά την γιορτή, γύρω στη 1:30, ο νεαρός αποχώρησε με τον καλύτερό του φίλο, έναν 19χρονο συμμαθητή της αδελφής του, είτε για να συνεχίσουν το πάρτι σε κλαμπ της περιοχής είτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στην διαδρομή πέρασαν από ένα πάρκο, όπου συνάντησαν ομάδα δέκα ανδρών, με τους οποίους άγνωστο υπό ποίες συνθήκες, διαπληκτίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες χτύπησαν τους δύο νέους με γροθιές και κλωτσιές και ένας από αυτούς επέμενε ειδικά στον 20χρονο. «Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα κατά την επίθεση, τα οποία οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξαιτίας αυτού υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούκας Ρέκερ.

Οι δράστες της επίθεσης διαφεύγουν ακόμη την σύλληψη και η αστυνομία απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρχές. Εν τω μεταξύ στο twitter Γερμανοί αφήνουν υπονοούμενα, ότι τα δύο αγόρια δεν θα ειχαν στοχοποιηθεί αν ήταν ξανθοί γαλανομάτηδες και υπαινίσσονται ρατσιστικό κίνητρα των δραστών. Ο Φίλιππος είναι παιδί μεταναστών, αλλά είχε γεννηθεί στη Γερμανία.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι συνέβη αυτό το πράγμα στο δικό μου το παιδί», είπε ο χαροκαμένος πατέρας Δημήτρης Τσάνης.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx