Πέθανε ο αδερφός του Τσαβούσογλου – Τον είχαν πυροβολήσει στο γραφείο του

Σοκ στην Τουρκία – Δολοφονική επίθεση δέχτηκε ο αδερφός του Τσαβούσογλου

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην Τουρκία.

Πέθανε ο επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου, αδελφός του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είχαν πυροβολήσει στο γραφείο του στην Αλάνια της Αττάλειας.

Ο 52χρονος Αϊντίν Τσαβούσογλου, επιχειρηματίας και αδερφός του πρώην υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή του Κόμματος Αττάλειας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του προέδρου της Λέσχης Alanyaspor, Χασάν Τσαβούσογλου, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμό στο γραφείο του, στο βενζινάδικό του, στην περιοχή Αλάνια της Αττάλειας, το βράδυ της 5ης Μαΐου.

Αφού έλαβε την αρχική περίθαλψη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τέθηκε σε εντατική θεραπεία, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από 12 μέρες.

Μετά το περιστατικό, η Γενική Εισαγγελία της Αλάνια δήλωσε ότι δύο εισαγγελείς είχαν ανατεθεί στην υπόθεση και ότι, με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, δεν υπήρχαν «αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή τρίτου μέρους» στο περιστατικό. Η κηδεία του Αϊντίν Τσαβούσογλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 2:00 μ.μ. στο Κεντρικό Νεκροταφείο Türkler.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι ανακοίνωσε την τραγική είδηση για τον θάνατο του Αϊντίν Τσαβούσογλου γράφοντας: «Με βαθιά θλίψη έμαθα για τον θάνατο του Αϊντίν Τσαβούσογλου. Είθε ο Θεός να ελεήσει τους εκλιπόντες. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και την υπομονή μου στην οικογένεια, τους αγαπημένους του και ιδιαίτερα στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Μεβλούτ Τσβούσογλου βρισκόταν στο εξωτερικό τη στιγμή της επίθεσης και ενημερώθηκε αμέσως, ενώ η επιστροφή του στην Τουρκία θεωρείται επικείμενη.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο σενάριο, ενώ όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις από τις τουρκικές αρχές τις επόμενες ώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx