Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής

Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής

Σε ηλικία 83 ετών, μετά από πολύχρονα προβλήματα υγείας, πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής.

Είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από την Κάσο και ανήκε σε εφοπλιστική οικογένεια. Σπούδασε οικονομικά στη Πενσυλβάνια και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στα γραφεία της εταιρίας Rethymnis & Kulukundis LTD στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας σύντομα σημαντικές ευθύνες στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και των ναυπηγήσεων. Η εταιρεία αυτή είχε ιδρυθεί το 1922 από τον πατέρα του Στάθη Κουλουκουντή.

Ήταν σημαντικό μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου, αδερφός του εφοπλιστή Ηλία Κουλουκουντή που πέθανε πριν από 4 χρόνια. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της επιτροπής Greek Shipping Cooperation Committee επί σχεδόν 40 χρόνια και είχε τιμηθεί από αυτήν ως επίτιμος αντιπρόεδρός της. Υπήρξε επίσης μέλος Διοικητικών Συμβουλίων της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, της International Shipping Federation, του International Chamber of Shipping και του Baltic Exchange.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι