Πέθανε ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαιδήν Καραχότζα

Πέθανε ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαιδήν Καραχότζα

Έφυγε από τη ζωή ο Ξανθιώτης Πομάκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμπαιδήν Καραχότζα σήμερα 7 Δεκεμβρίου, καθώς δεν άντεξε εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη. Από το προηγούμενο Σάββατο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Καβάλας με βαρύ εγκεφαλικό και τελικά απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 42 ετών, αφήνοντας πίσω του μία σύζυγο και δύο μικρά παιδιά.

Γεννημένος το 1979 στο Προσήλιο Ξάνθης, πήγε Γυμνάσιο στη Σμίνθη και Λύκειο στην Ξάνθη. Το 1997 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε για λόγους ηλικίας. Από το 2006 και για τρία χρόνια υπήρξε ο εκδότης της δίγλωσσης (ελληνικά-πομακικά) εφημερίδας “Natpresh – Η ανεξάρτητη φωνή των Πομάκων”. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Τόλμη” και στο “Κανάλι 6” της Ξάνθης, που για πρώτη φορά παρουσίασε καθημερινά δελτίο ειδήσεων στην πομακική.

Έγραψε τρία βιβλία και συνεργάστηκε με διάφορα δημοσιογραφικά έντυπα, ενώ είχε λάβει μέρος και σε μία σειρά από συνέδρια και ημερίδες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι