Πέθανε ο πρίγκιπας Μιχαήλ – Το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα

Πέθανε ο πρίγκιπας Μιχαήλ – Το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από την ζωή ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας, ο οποίος είχε καταξιωθεί ως ιστορικός και λογοτέχνης με το ψευδώνυμο Μισέλ Ντε Γκρες.

Ο Μισέλ Ντε Γκρες άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ήταν ο μοναδικός εν ζωή εγγονός του Γεωργίου Α’, καθώς ο πατέρας του πρίγκιπας Χριστόφορος ήταν ο πέμπτος υιός του βασιλιά, ενώ η μητέρα του ήταν η Φραγκίσκη της Ορλεάνης, από τον οίκο των Βουρβόνων.

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν το μόνο μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα, μετά το αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, με το οποίο επιχείρησε ο Κωνσταντίνος να ανατρέψει την Χούντα.

Πηγή: newsbomb.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι