Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτς Μπους

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτς Μπους

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, επί του οποίου σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, όμως έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία,  πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Μπους ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ και έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.

Σε μήνυμά του στο Twitter, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ουόκερ Μπους, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει: «Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο μπαμπάς μας πέθανε. Ο Τζορτζ Χ. Ου. Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη».

Την “αταλάντευτη ηγεσία” του προκατόχου του χαιρέτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

«Η Αμερική έχασε έναν πατριώτη και έναν ταπεινό υπηρέτη», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα, αποτίοντας φόρο τιμής στη δράση του Τζορτζ Χ. Ου. Μπους, η οποία επέτρεψε «να περιοριστεί η μάστιγα των πυρηνικών όπλων και να σχηματισθεί μια ευρεία διεθνής συμμαχία για να εκδιώξει έναν δικτάτορα από το Κουβέιτ». Ο Ομπάμα αναφέρει επίσης πως η διπλωματία του Τζορτζ Χ. Ου. Μπους συνέβαλε «στο να τερματισθεί ο Ψυχρός Πόλεμος χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι