Πέθανε ο Ρώσος εντατικολόγος που ήταν θεράπων ιατρός του Ναβάλνι

Πέθανε ο Ρώσος εντατικολόγος που ήταν θεράπων ιατρός του Ναβάλνι

Ο ενταντικολόγος Sergei Maksimishin, που ήταν υπεύθυνος στην ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης Ομσκ όπου είχε πρωτονοσηλευθεί ο Αλεξέι Ναβάλνι, εισήχθη εσπευσμένα σε ΜΕΘ και ο ίδιος αλλά λίγες ώρες μετά απεβίωσε.

Image result for Сергей Максимишин врач Навальный

Σύμφωνα με πληροφορίες έπαθε έμφραγμα, αλλά αναφέρεται και ότι πιθανόν να είχε προσβληθεί από κορονοϊό -ήταν ευτραφής. Ο γιατρός κατέληξε στην ίδια ΜΕΘ όπου είχε νοσηλεύσει και τον Ναβάλνι και στην οποία εργαζόταν εδώ και 22 χρόνια. Ο 56χρονος γιατρός σύμφωνα με πληροφορίες ανέβασε ξαφνικά πίεση και οι συνάδελφοί του δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Ο Μακσιμίσιν είχε υπερασπιστεί πολλές φορές τη Μονάδα και εν γένει το νοσοκομείο όταν οι Δυτικοί υποστήριζαν ότι δεν χορηγήθηκε σωστή θεραπεία στον Ναβάλνι, και όταν επίσης οι Δυτικοί επέμειναν ότι είχε βρεθεί στον οργανισμό του ουσία συγγενής προς το Νόβιτσοκ. Ο εντατικολόγος έλεγε ότι ο Ναβάλνι έζησε επειδή ακριβώς εγκαίρως έλαβε θεραπεία, αφ΄ετέρου ότι χορήγησε σε αυτόν την ίδια θεραπεία που αργότερα του χορήγησαν και στη Γερμανια. Τέλος επέμεινε ότι τα συμπτώματα και οι αναλύσεις του Ναβάλνι που για τους δυτικούς “έδειχναν” νόβιτσοκ, μπορούσαν να είχαν προέλθει από πολλά άλλα αίτια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι