Πέθανε ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Διασωληνώθηκε ο Θεόδωρος Κατσανέβας - Είχε κάνει την πρώτη δόση
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, είχε προσβληθεί από κορονοϊό και ήταν διασωληνωμένος. Είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στις 19 Απριλίου, πέντε ημέρες αφότου είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο εκλιπών αρθρογραφούσε στο SLpress σχολιάζοντας και αναλύοντας σημαντικά θέματα της εσωτερικής και διεθνής επικαιρότητας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε θέματα οικονομίας, εργασιακών σχέσεων, απασχόλησης, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ήταν κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Warwick και διδακτορικού από το London School of Economics. Είχε συγγράψει περισσότερα από τριάντα επιστημονικές μελέτες και βιβλία, ορισμένα από τα οποία διδάσκονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και πολλά άρθρα στο επιστημονικό του αντικείμενο και για διάφορα θέματα.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας ενώ μετά την πτώση της Χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Το 1981 συμμετείχε στη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τα κοινωνικά θέματα ενώ τον ίδιο χρόνο διορίστηκε πρόεδρος του ΟΑΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1985, οπότε και διορίστηκε διοικητής του ΙΚΑ

Το 1987 εξελέγη μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας παράλληλα την ιδιότητά του ως μέλους της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Έχει δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Σοφία Παπανδρέου, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, με την οποία χώρισε το 2000. Αργότερα νυμφεύθηκε με τη Γεωργία Τσέτσου, με την οποία απέκτησε μία κόρη.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι