Πέθανε σήμερα στο Ίλιον 65χρονη μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Συναγερμό προκάλεσε στις υγειονομικές αρχές ο θάνατος μιας 65χρόνης γυναίκας, μισή ώρα μετά το εμβόλιο που της χορηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον. Το τραγικό συμβάν προκάλεσε έντονη ανησυχία και οι ειδικοί ερευνούν κατά πόσο τα αίτια του θανάτου της σχετίζονται με το εμβόλιο που είχε κάνει λίγη ώρα νωρίτερα και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν της AstraZeneca.

Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη που οφείλεται ο αιφνίδιος θάνατος της 65χρονης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου εκφράζονται ερωτηματικά για το κατά πόσο μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί το εμβόλιο να αποτελέσει αιτία θανάτου. Θεωρούν δηλαδή ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να την “σκότωσε” μέσα σε μισή ώρα και έμμεσα υποδηλώνουν ότι ο θάνατος ήταν μοιραίο να επέλθει και απλώς “έτυχε” να επέλθει μετά το εμβόλιο.

Δεν είναι γνωστό εάν η γυναίκα αυτή έπασχε από κάποιο νόσημα, όπως π.χ. καρδιοπάθεια ή αγγειοπάθεια. Πάντως τα εμβόλια είναι γνωστό ότι σε ένα πολύ μικρό ποσοστό εμβολιαζομένων προκαλούν οξύτατες και άμεσες παρενέργειες, όσο και σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή αργότερα. Θα γίνει πάντως νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου, αν π.χ. επρόκειτο για θρόμβωση ή έμφραγμα ή εγκεφαλικό ή αλλεργικό σοκ κ.λπ. Το κατά πόσον το αίτιο θα συνδεθεί με το εμβόλιο ή όχι είναι άλλο θέμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι