Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Δεν επιβίωσε τελικά το πρόωρο βρέφος της 36χρονης μητέρας που διαγνώσθηκε με κορονοϊό στη Δράμα και διακομίσθηκε στη Θεσσαλονίκη επειγόντως. Λόγω επιπλοκών η γυναίκα διασωληνώθηκε μόλις αφαιρέθηκε με καισαρική το βρέφος, κατά την 22η εβδομάδα της κύησης.

Το νεογνό τοποθετήθηκε στην νεογνική Μονάδα Εντατικής διασωληνωμένο, καθώς ήταν πολύ πρόωρο, όμως δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες των γιατρών και στις 2 μ.μ. σήμερα κατέληξε. Τώρα η μητέρα δίνει τη δική της μάχη, επίσης διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο της συμπρωτεύουσας.

Η έγκυος δεν είχε εμβολιασθεί και διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκριναν επιτακτικό να πάρουν το βρέφος με καισαρική, η οποία και έγινε αμέσως. Μάνα και παιδί διασωληνώθηκαν αμέσως. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εγκυμονούσες, ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο της κύησης, ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου από επιπλοκές του κορονοϊού και συνιστούν σε όλες να εμβολιάζονται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι