Πετρέλαιο διείσδυσε στο δίκτυο ύδρευσης της Ζακύνθου -Χωρίς νερό η πόλη

Πετρέλαιο διείσδυσε στο δίκτυο ύδρευσης της Ζακύνθου -Χωρίς νερό η πόλη

Δεν έχουν βρει ακόμη από πού τρύπωσε το πετρέλαιο στο δίκτυο ύδρευσης, οπότε μένει χωρίς νερό προσωρινά η πόλη της Ζακύνθου

Εισροή πετρελαίου παρατηρήθηκε σε αγωγό ύδρευσης στην πόλη της Ζακύνθου με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της υδροδότησης για τουλάχιστον μία εβδομάδα προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου και μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το προεδρείο της ΔΕΥΑΖ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ζακύνθου) και ο πρόεδρος της, Διονύσης Τουρκάκης ενημέρωσαν τους πολίτες ότι έχουν ολοκληρωθεί διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης και πως έγιναν δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σημεία του δικτύου, αλλά τα αποτελέσματα αναμένονται το Σάββατο.

Παράλληλα κάποια σημεία δεν φαίνεται να απομονώθηκαν, οπότε η πόλη θα μείνει χωρίς νερό, καθώς αποφασίστηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου από την Μπόχαλη έως το ποτάμι σε όλο το πλάτος της πόλης για μια εβδομάδα προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Ζάκυνθος δεν έχει διαρκή υδροδότηση, αλλά οι οικείες διαθέτουν δεξαμενές στις οποίες αποθηκεύουν το νερό που παρέχει ο δήμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί στα σπίτια, εξειδικευμένος καθαρισμός στις δεξαμενές.

Αύριο Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα γίνει διανομή σε κάθε σπίτι οδηγιών καθαρισμού των δεξαμενών και γενικές οδηγίες προστασίας. Ακόμα παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε χρήση του νερού. Ο δήμος Ζακύνθου σύμφωνα με την ΕΡΤ προχώρησε και στην ενημέρωση πόρτα – πόρτα των κατοίκων της πόλης με φυλλάδια που τους προειδοποιούν να μην χρησιμοποιήσουν νερό μέχρι νεωτέρας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι