Πέτσας: “Ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση” έναντι της Τουρκίας

Πέτσας: "Καμπανάκι" ο συνωστισμός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έφεραν οι καιρικές συνθήκες το τουρκικό πλοίο “Oruc reis”, χθες Παρασκευή, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τόνισε πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση» και ότι «δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός όπως και η κυβέρνηση είχαν πλήρη ενημέρωση και είχαν επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας. Συγκεκριμένα είπε ότι είχε ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας από πολύ νωρίς το πρωί και ενημερωνόταν συνεχώς μέχρι το βράδυ. «Φυσικά έγινε και πλήρης ενημέρωση του πρωθυπουργού όταν ολοκληρώθηκε όλη αυτή η διαδικασία, το απόγευμα στις 6 ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «αυτό που εμείς βλέπουμε με βάση την πληροφορία από τους ανθρώπους που πήγαν εκεί, από τη φρεγάτα που έφθασε στο σημείο με όλα τα μέσα που έχει ο Ελληνικός Στρατός να ελέγξει την περιοχή μας, είδαμε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που οφείλεται μάλλον στις καιρικές συνθήκες. Από κει και πέρα εμείς παρακολουθούμε ψύχραιμα όλες αυτές τις εξελίξεις και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά θα πράξει αυτό που πρέπει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».

Και πρόσθεσε ότι «είναι φανερό από τον τρόπο που αντιδρούν όχι τώρα αλλά από χρόνια οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει καταλαβαίνει την ετοιμότητά μας».

Επανέλαβε στη συνέχεια ότι: «Η Ελλάδα έχει στείλει το μήνυμα παντού ότι έχει ένα τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζεται: δηλαδή το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό το μήνυμα το έχουν πάρει όλοι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι