Πυρ ομαδόν για τα Τέμπη – ΚΚΕ: Να δοθεί άμεσα η δικογραφία στη Βουλή και να συνεδριάσει η Εξεταστική

Πυρ ομαδόν για τα Τέμπη – ΚΚΕ: Να δοθεί άμεσα η δικογραφία στη Βουλή και να συνεδριάσει η Εξεταστική

Την άμεση συνεδρίαση εκ νέου της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ όλα τα κόμματα ζήτησαν από το βήμα της Βουλής να μην συγκαλυφθούν τα αίτια και να βρεθούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας. Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε προς όλους ότι «η αντιπολίτευση καπηλεύεται το ζήτημα και δεν αφήνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Όσον αφορά στη δικογραφία, την οποία η Εξεταστική Επιτροπή δεν είχε στα χέρια της έως τώρα, το ΚΚΕ αναφέρει: «Μετά την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με βάση το οποίο εγκρίθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας προς την Βουλή, ζητάμε την αποστολή της δικογραφίας και την άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής».

Ο Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αναζητεί την δικογραφία, καθώς έμαθε ότι απεστάλη από την Λάρισα την Παρασκευή, δηλαδή προ τριημέρου. Όπως είπε, στη δικογραφία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της Εξεταστικής και η εξεταστική να λάβει παράταση για μια εβδομάδα προτού κατατεθούν τα πορίσματα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Βρεττός είπε «η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της, καθώς υπάρχουν καταγγελίες από τον πρόεδρο του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκη. Είπε ότι αφού οι ανακριτικές αρχές δεν έσπευσαν αν κάνουν το καθήκον τους, ορθώς οι υπηρεσίες μου, διέγραψαν τα αρχεία στα καταγραφικά. Σύμφωνα με τον ίδιο η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των Τεμπών όχι μόνο δεν έκανε το καθήκον της αλλά κάλυψε και τον κ. Τερεζάκη που τον κρατάει ακόμα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης είπε: «Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών είναι όμηρος του Μαξίμου που ανταλλάσσει τη σιωπή του με τη στήριξη από το Μαξίμου. Ανεξάρτητος πραγματογνώμονας μίλησε για ύπαρξη εκρηκτικών ουσιών όπως προέκυψε από χημικές αναλύσεις σε αντικείμενα θυμάτων. Το ΠΑΣΟΚ θα αποκαλύπτει τις πρακτικές συγκάλυψης, μιας κυβέρνησης που βαυκαλίζεται, αλλά δεν εξασφαλίζει το κράτος δικαίου».

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική κρίσιμοι μάρτυρες, ούτε οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών και είπε «Ψέματα πάνω στις πλάτες οικογενειών που χάσανε ανθρώπους. Τίποτα δε θα σας ξεπλύνει, γιατί το κάνατε συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης σας».

Η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Το έγκλημα των Τεμπών δεν είναι  ένα από τα δεκάδες οικονομικά εγκλήματα. Είναι το αποτέλεσμα αυτών. Είναι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την εκτεταμένη διαφθορά, άνθρωποι αδικοχαμένοι. Τα Τέμπη δεν θα μπορέσετε να τα κουκουλώσετε».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν και να είναι καχύποπτοι και να θέλουν διερεύνηση και στο κομμάτι της δικαιοσύνης και των πολιτικών ευθυνών. Αυτό το δικαίωμα όμως δε θα το δώσω στην αντιπολίτευση να το καπηλευθεί. Ολοκληρώνεται μια ανάκριση και εντός των επομένων μηνών θα μιλήσουμε για τη δικαστική εξέλιξη μετά την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα. Η δικαιοσύνη προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της σε δύσκολη κατάσταση με διαδικασίες και με αρκετούς κατηγορούμενους», είπε. Για την Εξεταστική είπε ότι εξετάστηκαν πάρα πολλοί μάρτυρες και ότι ο Κ. Καραμανλής κατέθετε επί  8,5 ώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι