Πυραυλική επίθεση σε γερμανική βάση στην Ιορδανία

Πυραυλική επίθεση σε γερμανική βάση στην Ιορδανία

Στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ και στην Ιορδανία, όπου σταθμεύουν γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, έγιναν στόχος επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το περιοδικό Der Spiegel.

«Όλες οι επιθέσεις εξουδετερώθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, ενώ ένας Αμερικανός στρατιώτης τραυματίστηκε από θραύσματα. Κανένας Γερμανός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε. Οι επiθέσεις έγιναν στην πολυεθνική βάση κοντά στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ και στη γερμανική στρατιωτική βάση στο αλ-Αζράκ στην ανατολική Ιορδανία. Τις επιθέσεις εξαπέλυσε η φιλοϊρανική ιρακινή οργάνωση Saraya Awliya al-Dam, η οποία ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για αντίποινα στη δολοφονία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ», γράφει το Spiegel.

Το Spiegel αναφέρει «ο γερμανικός στρατός είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο επιθέσεων από το Ιράν εναντίον των βάσεών της στην περιοχή. Ειδικά στο βόρειο Ιράκ, όπου οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν την εκπαίδευση των τοπικών κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας Πεσμεργκά, το γερμανικό προσωπικό μειώθηκε στο ελάχιστο, ενώ μόλις αυτό καταστεί ασφαλές, θα μειωθεί κατά πολύ και ο αριθμός των Γερμανών στρατιωτών στην Ιορδανία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx