Πυρκαγιά Αττικής: 40 κατοικίες θα πρέπει να κατεδαφιστούν και 64 βγήκαν “κίτρινες”

Περιφέρεια Αττικής: 150 πυρόπληκτοι φιλοξενήθηκαν στο ΟΑΚΑ

Υπό τις 158 κατοικίες που ελέγχθηκαν μέχρι στιγμής στην πυρόπληκτη βορειοανατολική Αττική, οι 104 διαπιστώθηκε ότι έχουν είτε καταστραφεί πλήρως είτε θέλουν πάρα πολλές επισκευές, ενώ 54 κρίθηκε ότι θα χρειαστούν επισκευές, αλλά είναι κατοικήσιμες

Από την περασμένη Τρίτη τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιούν αυτοψίες σε κτιριακές υποδομές στις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε οκτώ δήμους. Ειδικότερα, οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ έλαβαν χώρα σε περιοχές των δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού.

Συνολικά, μέχρι τώρα, στους παραπάνω οκτώ δήμους της Αττικής, διενεργήθηκαν 184 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 158 σε κατοικίες, 21 σε αποθήκες, δύο σε δημόσια κτίρια και τρεις σε επαγγελματικούς χώρους. Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 104 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 40 και 64 αντίστοιχα. Επίσης, 54 κατοικίες μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών, χαρακτηρίζονται ως κατάλληλες για χρήση («πράσινες») με κάποιες ενδεχομένως ελαφριές ζημιές.

Όσον αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής, που είναι επίσης στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 30 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι