Πυροβόλησαν τον αρχηγό της Δικαστικής Αστυνομίας στην Λιβύη
22/01/2026
Η Λιβύη είναι χωρισμένη σε δύο κυβερνήσεις, στην διεθνώς αναγνωρισμένη που έχει έδρα την Τρίπολη και σε αυτήν της Βεγγάζης.
Ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας της Τρίπολης τραυματίστηκε σήμερα από πυροβολισμούς, όταν δέχτηκε επίθεση από ενόπλους ανακοίνωσαν η υπηρεσία του και το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.
Η δικαστική αστυνομία καταδίκασε «με τον κατηγορηματικότερο τρόπο» την επίθεση σε βάρος του στρατηγού Φάρατζ αλ Μαμπρούκ έξω από το Σωφρονιστικό Κέντρο Αλ Τζνταϊντα, τη μεγαλύτερη φυλακή της Τρίπολης.
Το υπουργείο ανέφερε ότι ο Μαμπρούκ φέρει ελαφρά τραύματα και έκανε λόγο για «θρασύδειλη επίθεση».
Η δικαστική αστυνομία είναι μια υπηρεσία ασφαλείας που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι αρμόδια για την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και την ασφάλεια των δικαστηρίων και των φυλακών.
Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ





