VIDEO

Πυροβολισμοί έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό – Τραυματίες

Πυροβολισμοί έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό – Τραυματίες

Σύρος υπήκοος άνοιξε σήμερα το πρωί πυρ έξω από την αμερικανική πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας φρουρός της αλλά και ο δράστης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει εν τω μεταξύ το βίντεο με τους πυροβολισμούς.

Για τον δράστη το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου ανακοινωσε ότι ο Σύρος, τα κίνητρα του οποίου δεν έγιναν γνωστά, έχει τραυματισθεί από σφαίρες στο στομάχι. Για τον ένστολο δεν έχουμε πληροφόρηση.

Όταν ο Σύρος άνοιξε πυρ, ένοπλοι του Λιβανέζικου  στρατού ανταπέδωσαν τα πυρά. Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε μικρού βεληνεκούς όπλα στην περίμετρο της εισόδου του κτηρίου στις 8:34 τοπική ώρα προσθέτοντας ότι είναι ασφαλές το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις της πρεσβείας. Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι  θα αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή της πρεσβείας και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν. Πηγή που επικαλείται το Reuters κάνει λόγο για έναν τραυματισμένο υπάλληλο ασφαλείας της πρεσβείας.

Είναι πιθανόν, σύμφωνα με το AlJazeera ο Σύρος να μην ήταν ο μοναδικός που έβαλλε κατά της πρεσβείας. Το ίδιο μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι κάποιες φωτογραφίες που φέρονται να είναι από το σημείο, δείχνουν έναν αιμόφυρτο άνδρα που η μπλούζα του γράφει στα αραβικά Ισλαμικό Κράτος και φέρει επίσης τα αρχικά IS.

Η πρεσβεία κανονικά φρουρείται πολύ καλά και μάλιστα μεταφέρθηκε στα βόρεια της Βηρυτού για μεγαλύτερη ασφάλεια, μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το 1983 και που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 63 άτομα αλλά και την έκρηξη βόμβας ένα χρόνο μετά, η οποία σκότωσε 20 άτομα και την οποία τότε οι ΗΠΑ ειχαν αποδώσει στην  Χεζμπολάχ.

 

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι