Πιθανό σενάριο για έξοδο το Πάσχα

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Το βασικό σενάριο για το Πάσχα είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε όσους μπορούν με Ε9 να αποδείξουν ότι κατευθύνονται στο εξοχικό τους. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα μπορεί να μετακινηθεί μόνον μια οικογένεια, στο όνομα της οποίας είναι δηλωμένο το εξοχικό.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν “ελευθέρας” για το Πάσχα όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, κάτι που αφορά μόνον γιατρούς, νοσηλευτές και υπερήλικες, διότι μόνον αυτές οι κατηγορίες έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer και έχουν λάβει δύο δόσεις. Όσοι έχουν κάνει το AstraZeneca πρέπει να περιμένουν 2-3 μήνες για την δεύτερη δόση.

Αλλά ούτε για τους υγειονομικούς δεν λύνεται ουσιαστικά το πρόβλημα, καθώς μπορεί π.χ. ο νοσηλευτής σύζυγος να έχει κάνει και τις δύο δόσεις αλλά ή 30χρονη ή 50χρονη λογίστρια σύζυγός του δεν έχει εμβολιαστεί και κατά συνέπεια εκείνη δεν έχει “ελευθέρας”. Αυτό υπάρχει ο προβληματισμός μήπως κριθεί και ως κοινωνικά άδικο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να είχαν το προνόμιο να εμβολιασθούν πρώτοι, όμως τα Pfizer δεν περίσσευαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι