Πλακιωτάκης: Η Τουρκία να τηρήσει την συμφωνία για το μεταναστευτικό

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία να τηρήσει την συμφωνία για το μεταναστευτικό

«Κάποιοι διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και μάλιστα ζητούν και τα ρέστα, την ώρα που τα δικά μας στελέχη του Λιμενικού δίνουν αγώνα για να την προστατεύσουν», δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι «οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».

«Καλό θα ήταν η Τουρκία αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την ΕΕ. Την ώρα που οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού σώζουν ζωές, κάποιοι ”παίζουν” με τις ζωές», είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η Τουρκία λειτουργεί με παράνομο και αυταρχικό τρόπο, με παραβατική συμπεριφορά και δίχως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», τόνισε ακόμη, σύμφωνα με το ant1news.gr, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει ολοκληρωμένη επιτήρηση στο ανατολικό Αιγαίο και θα υπάρχει και εξοικονόμηση πόρων».

Υπενθυμίζεται ότι Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε χθες «πυρά» κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι «πυροβολεί βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο» – εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει, κάνοντας λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι