Πλεύρης και Γερμανός πρέσβυς συζήτησαν για το μεταναστευτικό
17/07/2025
Με τον Γερμανό Πρέσβη, Αντρέας Κιντλ, συναντήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ήταν σε θετικό κλίμα σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε διεξοδικά τον πρέσβυ της Γερμανίας για όλες τις πτυχές του νέου νομοσχεδίου το οποίο τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση για το μεταναστευτικό.
Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως η εφαρμογή μιας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής από την Ελλάδα δεν θα βοηθήσει μόνο τη χώρα μας, αλλά συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης απέναντι στις αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις.
Ο κ. Κιντλ «εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Γερμανίας για τη νέα πολιτική προσέγγιση της Ελλάδας και τόνισε τη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κοινές προκλήσεις». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας – Γερμανίας, ιδίως στον τομέα των επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα παραμονής, καθώς και στη συνέχιση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ