Πλεύρης: Ενδεχόμενο για υποχρεωτικό τεστ σε όλους ενόψει ρεβεγιόν

Πλεύρης: Ενδεχόμενο για υποχρεωτικό τεστ σε όλους ενόψει ρεβεγιόν

Η απειλή της Όμικρον οδήγησε τους ειδικούς στη σύσταση να γίνουν προληπτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό ανεξαιρέτως, εμβολιασμένους και μη, ώστε οι οικογενειακές συναθροίσεις και τα γλέντια της Πρωτοχρονιάς να μην αυξήσουν κατακόρυφα τα κρούσματα, αλλά και για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης σε πανελλαδικό επίπεδο. Επ’ αυτού έκανε δήλωση και ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το μέτρο εξετάζεται ενδελεχώς από την κυβέρνηση και ότι θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις μετά τη νέα σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που είναι προγραμματισμένη για αύριο. «Εξετάζουμε να γίνει τεστ όλου του πληθυσμού προκειμένου να σχηματιστεί η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας» είπε.

Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι άπαντες, δηλαδή και οι εμβολιασμένοι, δεν θα μπαίνουν σε κέντρα διασκέδασης για ρεβεγιόν χωρίς rapid test. Είναι προς συζήτηση αν αυτό θα εφαρμοστεί για τα Χριστούγεννα, όμως το πιθανότερο είναι να ισχύσει μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Ο υπουργός εκτιμά ότι η έξαρση από την Όμικρον θα παρατηρηθεί και στην Ελλάδα μάλλον τον Ιανουάριο.

«Αν υπάρξει έξαρση της Όμικρον, θα δούμε τι άλλους περιορισμούς θα πάρουμε. Ετοιμαζόμαστε για μια πολύ μεγάλη μάχη», δήλωσε. Εκτιμά ότι το θέμα είναι να κερδίσουμε χρόνο προτού εξαπλωθεί η νέα παραλλαγή και στην Ελλάδα, και ότι ο μόνος τρόπος να ανασχεθεί το νέο κύμα είναι ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση που πρέπει να επισπευσθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αν αποφασιστούν τα rapid test για όλους, και οι εμβολιασμένοι θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους, αφ ης στιγμής θα θέλουν να εισέλθουν για ψυχαγωγία σε κέντρο διασκέδασης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι