Πλήγμα στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας – 20 νεκροί και 55 τραυματίες

Πλήγμα στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας – 20 νεκροί και 55 τραυματίες
epa11045716 Israeli artillery units shelling toward targets in the southern part of the Gaza Strip, next to the Israel-Gaza border on 27 December 2023. More than 20,800 Palestinians and at least 1,300 Israelis have been killed, according to the Palestinian Health Ministry and the Israel Defense Forces (IDF), since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/ATEF SAFADI

Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας επεκτείνονται πια οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του ελεγχόμενου από τη Χαμάς υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Σε εικόνες που μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera διακρίνεται πλήθος να ψάχνει απεγνωσμένα για επιζώντες στα χαλάσματα ενός ισοπεδωμένου κτιρίου. Ένας Παλαιστίνιος, του οποίου το σπίτι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο του βομβαρδισμού, είπε σε δημοσιογράφο του Al Jazeera ότι η περιοχή έχει βρεθεί κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων από την έναρξη του πολέμου. «Θέλω να προφυλαχτώ κάπου, αλλά κανείς μας δεν μπορεί να βρει ασφαλές καταφύγιο», είπε.

Πηγή: Al Jazeera

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι