Πλήγμα της Χεζμπολάχ σε στρατιωτικό στόχο στο βόρειο Ισραήλ με τραυματίες

Πλήγμα της Χεζμπολάχ σε στρατιωτικό στόχο στο βόρειο Ισραήλ με τραυματίες

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο στο βόρειο Ισραήλ, τραυματίζοντας τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χεζμπολάχ διευκρινίζει ότι οι μαχητές της «είχαν στόχο με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου ένα άρμα μάχης Merkava, το οποίο έβγαινε από το στρατόπεδο του Γιφτάχ», και το χτύπησαν κατά μέτωπο.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι «δύο αντιαρματικοί πύραυλοι» έπεσαν στον τομέα αυτόν, προσθέτοντας ότι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις «ελαφρά». Επίσης σημείωσε ότι «ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από τον Λίβανο» συνετρίβη στην περιφέρεια Ζαρίτ στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Το φιλοϊρανικό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, το οποίο διαθέτει σημαντικό οπλοστάσιο, ανακοίνωσε στη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά νέα όπλα στις καθημερινές επιθέσεις του.

Τέλος, σημειώνεται ότι, από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, καθημερινά σημειώνονται ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ. Μάλιστα, εξαιτίας των εχθροπραξιών, έχουν χάσει τη ζωή τους 410 άνθρωποι στον Λίβανο, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και 79 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι