Πλήγματα Ισραήλ στην Συρία, παρά τις “απωθήσεις”, αλλά και στη Γάζα (vid.)

Πλήγματα Ισραήλ στην Συρία, παρά τις “απωθήσεις”, αλλά και στη Γάζα (vid.)

Η αεροπορική άμυνα της Συρίας “απώθησε εχθρικούς στόχους” πάνω από την περιοχή της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA. Η συριακή άμυνα αναχαίτισε «κάποιους εχθρικούς πυραύλους που προέρχονται από τα Όρη του Γκολάν, τα οποία κατέχονται από το Ισραήλ».

​Επίσης, νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις πάνω από την πρωτεύουσα της Συρίας. Μάλιστα, βίντεο που φέρεται να έχουν καταγράψει την επίθεση, αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγο αργότερα, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) επιβεβαίωσαν, μέσω Twitter, τις επιθέσεις κατά τζιχαντιστικών στόχων στη Συρία, όπως υποστήριξαν.

Ακόμα, στρατιωτική πηγή τόνισε στο SANA: «Στις 23:25, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ισραηλινά αεροπλάνα εκτός του εναέριου χώρου μας και των κατεχόμενων συριακών Γκολάν στόχευσαν την περιοχή της Δαμασκού με περισσότερα από ένα κύματα κατευθυνόμενων πυραύλων. [Η αεροπορική άμυνα της Συρίας] προκάλεσε την παρέκκλιση των πυραύλων από την πορεία τους, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος του υπολοίπου πριν επιτύχουν τους στόχους τους και τα αποτελέσματα της επιθετικότητας εξακολουθούν να εξετάζονται».

Στο μεταξύ, το Ισραήλ έπληξε στόχους και στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τουλάχιστον 21 ρουκετών εκ των οποίων 13 αναχαιτίστηκαν. Το Ισραήλ θεωρεί υπεύθυνη την ομάδα Ισλαμική Τζιχάντ για τις πρόσφατες επιθέσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι