Πλημμύρες στη Ρωσία – Έσπασε φράγμα στα Ουράλια – Εκκενώνονται περιοχές

Πλημμύρες στη Ρωσία – Έσπασε φράγμα στα Ουράλια – Εκκενώνονται περιοχές

Έντονες βροχοπτώσεις καταγράφονται στη νότια απόληξη της οροσειράς των Ουραλίων ορέων, στη Ρωσική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα σήμερα να σπάσει ένα φράγμα κοντά στην πόλη Ορσκ, στα σύνορα με το Καζακστάν. Είναι σε εξέλιξη η εκκένωση της περιοχής, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Το Tass ανέφερε ότι υπάρχει κινδυνος να πλημμυρίσουν περίπου 4.000 σπίτια στα οποία διαμένουν 10.000 άνθρωποι, σε προάστιο της Ορσκ. Η δε Όρσκ έχει πληθυσμό περίπου 230.000 κατοίκων.

Οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι απομακρύνουν τους κατοίκους και προσπαθούν να κλείσουν το φράγμα. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι αρχές έχουν δημιουργήσει έξι σημεία εκκένωσης για τους πληγέντες ή για όσους μπορεί να κινδυνεύσουν αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση στο φράγμα. Η πόλη Όρσκ απέχει από τη Μόσχα 1.800 χιλιόμετρα (νοτιοανατολικά).

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι