Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία – Καταστροφές στην Καστοριά (video)

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία – Καταστροφές στην Καστοριά (video)

Η κακοκαιρία πλήττει την Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή. Στην περιοχή της Πολίχνης ξεχείλισε ξεροπόταμος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Μάλιστα, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η οδός 26ης Οκτωβρίου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμα, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν κάποιες διακοπές ρεύματος, όπως η Τούμπα, τα Διαβατά, τα Μουδανιά στη Χαλκιδική.

 

Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις που θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Σήμερα Σάββατο (17-06-2023), στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή (18-06-2023), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία την Κυριακή

Την Κυριακή η κακοκαιρία προχώρα ανατολικότερα, θα επηρεάσει κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ο καιρός από τα δυτικά θα βελτιώνεται, δηλαδή θα έχουμε αρκετή λιακάδα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 και δεν αποκλείεται ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι