Πλήρη έγκριση του εμβολίου Pfizer από τον αμερικανικό FDΑ

Πλήρη έγκριση του εμβολίου Pfizer από τον αμερικανικό FDΑ

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε πλήρη έγκριση για χρήση στο εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για  πολίτες άνω των 16 ετών. Η εξέλιξη αυτή, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στον εμβολιασμό και να πείσει τους επιφυλακτικούς πολίτες να εμβολιαστούν. Είναι το πρώτο σκεύασμα που λαμβάνει πλήρη έγκριση από τον FDA.

Η Τζάνετ Γούντκοκ, εν ενεργεία επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε ότι «ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη κάνει με πλήρη ασφάλεια εμβόλια για τον COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους η έγκριση του εμβολίου από τον FDA μπορεί τώρα να εμπνεύσει επιπλέον εμπιστοσύνη».

Περίπου το 51% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, ποσοστό όχι επαρκές κατά τους ειδικούς, σε μια περίοδο που η μετάλλαξη Δέλτα έχει αυξήσει τα κρούσματα. Περισσότεροι από 204 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer μέχρι την περασμένη Κυριακή.

Επίσης, ο Πέτερ Μάρκ διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας των Βιολογικών Προϊόντων του FDA, ανέφερε ότι «οι επιστημονικοί και ιατρικοί μας ειδικοί πραγματοποίησαν μια απίστευτα εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση αυτού του εμβολίου. Αξιολογήσαμε επιστημονικά δεδομένα και πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες, πραγματοποιήσαμε τις δικές μας αναλύσεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του Comirnaty και πραγματοποιήσαμε λεπτομερή αξιολόγηση των διαδικασιών παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων παραγωγής».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι