Πλοκάμια της Τουρκίας και στο Πακιστάν – Την στηρίζει στο Κυπριακό

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

«Το Πακιστάν και η Τουρκία είναι δύο χώρες, αλλά ένα έθνος. Δεν μοιράζονται μόνο την κοινή κουλτούρα και την πίστη, αλλά έχουν επίσης παρόμοια ενδιαφέροντα και προκλήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας του Πακιστάν στρατηγός Μουχάιντ Ανουράν Χαν, που βρίσκεται στην Τουρκία.

Ο προαναφερόμενος είπεε ότι «το Πακιστάν υποστηρίζει πλήρως την Τουρκία για την Κύπρο και άλλα περιφερειακά ζητήματα». Επισης υπερασπίστηκε «τον πόλεμο της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας» αλλά και επαίνεσε την υποστήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Κασμίρ, Αφγανιστάν

Αναφερόμενος στην περιφερειακή κατάσταση στη Νότια Ασία, ο Πακιστανός αξιωματούχος ανέφερε ότι «η Ινδία απορρίπτει επίμονα τις συνεχεία ειρηνευτικές χειρονομίες του Πακιστάν και συνέχισε να υποστηρίζει τους πληρεξούσιούς της στο Αφγανιστάν για την αποσταθεροποίηση του Πακιστάν μέσω τρομοκρατικών δραστηριοτήτων».

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε και στην «επιδεινούμενη κατάσταση στο Κασμίρ» και προσθέτοντας ότι η κατάσταση των λαών της Ινδας προκαλεί ερωτηματικά για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς είναι ατυχές,  «να βλέπουμε οικονομικά συμφέροντα, να υπερισχύουν των ηθικών και ηθικών αξιών» (σ.σ. το Κασμίρ είναι μια γεωγραφική περιοχή που έχει διαμοιρασθεί μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας).

Ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Τουρκίας για τις υποστηρικτικές δηλώσεις τους σχετικά με το Κασμίρ σε διάφορα διεθνή φόρουμ. Εκφράζοντας τις απόψεις του σχετικά με την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Πακιστάν και της Τουρκίας, ο Αρχηγός της Πακιστανικής Αεροπορίας υπογράμμισε την συνεχώς αυξανόμενη σχέση μεταξύ των δύο αμυντικών βιομηχανιών και χαρακτήρισε τη διμερή συνεργασία ως «υποδειγματική».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι