ΠΝ: Εμβολιάζονται τα πληρώματα υποβρυχίων – Καραντίνα οι ανεμβολίαστοι

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν σε μονάδες επιφανείας και σε υποβρύχια του Στόλου. Με στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού, ο εμβολιασμός των στελεχών που είναι μάχιμα πληρώματα στα πλοία του Στόλου γίνεται σε εθελοντική βάση.

Βάση συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έχει ήδη εμβολιασθεί το 50% των αξιωματικών και υπαξιωματικών που υπηρετούν στις μάχιμες μονάδες του στόλου.
Προκειμένου να μην παρατηρηθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια του πλου και με σκοπό να μην διαταραχθούν οι αποστολές που αναλαμβάνουν τα πολεμικά πλοία, όσοι εκ των αξιωματικών και υπαξιωματικών δεν εμβολιάζονται, τίθενται σε προληπτική καραντίνα επτά ημερών μέσα στο πλοίο όπου υπηρετούν προ του απόπλου. Το τελευταίο πιθανόν λειτουργεί και ως κίνητρο εμβολιασμού, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η καραντίνα σε πλοίο μία ολόκληρη εβδομάδα προτού αυτό αποπλέυσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι