ΠΟΑΣΥ: “Έγινε απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 27χρονος αστυνομικός, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το MEGA, η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο και μόλις έφτασε στο 401 νοσοκομείο τον περίμεναν συνάδελφοί του για να μάθουν για την κατάστασή τους. Μόλις τους είδε, ο νεαρός τούς είπε: «Είμαι καλά, θα αντέξω. Προσπάθησα να σώσω το όπλο μου».

Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ ενημέρωσε πως, ευτυχώς, δεν φέρει τραύματα σε ζωτικά όργανα. Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube παρουσιάζει καρέ-καρέ τις στιγμές της άγριας επίθεσης που δέχτηκε ο αστυνομικός. Όπως διακρίνεται στο βίντεο άγνωστος ορμάει και τον ρίχνει από τη μοτοσικλέτα, ενώ άλλα άτομα με κράνη και -ορισμένοι απ’ αυτούς- ξύλα στα χέρια, ορμούν και τον χτυπούν.

«Θαύμα που δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή»

Την ίδια ώρα, ο συνδικαλιστής της ελληνικής αστυνομίας Γρηγόρης Ευαγγέλου σημείωσε πως τα τραύματα του 27χρονου είναι σοβαρά, ενώ η κατάσταση των άλλων τεσσάρων αστυνομικών που τραυματίστηκαν είναι καλύτερη. «Δέχθηκαν μία επίθεση από μία ομάδα 100 ατόκων, χτύπησαν τον έναν, τον έριξαν κάτω και επί 2.5 λεπτά τον λίντσαραν» σημείωσε στο MEGA σχετικά με το συμβάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «θαύμα που δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή».

ΠΟΑΣΥ: Έγινε απόπειρα δολοφονίας

«Έντονη οργή και αγανάκτηση μάς προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια το βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα. Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους “μπαχαλάκηδων”».

Ακόμα, η ΠΟΑΣΥ προσθέτει: «Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx