ΠΟΕΔΗΝ: Με ανεμιστήρες στο ΑΧΕΠΑ, χωρίς ειδικευμένους γιατρούς η Τήνος

ΠΟΕΔΗΝ: Με ανεμιστήρες στο ΑΧΕΠΑ, χωρίς ειδικευμένους γιατρούς η Τήνος

Για αδιανόητη κατάσταση στο μαιευτήριο «Έλενα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχολιάζοντας πως το να περιμένει μία κίνηση πολιτικής ευθιξίας, όπως είναι η παραίτηση, από τον υπουργό Υγείας «είναι μάταιο, αφού το σχέδιο το δικό του, αλλά και εν γένει της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να σπρώξει τους πολίτες στην επί πληρωμή αγκαλιά των ιδιωτικών νοσοκομείων και μαιευτηρίων». H ΠΟΕΔΗΝ παράλληλα καταγγέλλει μεγάλες ελλείψεις και στο ΑΧΕΠΑ και στην Τήνο.

«”Το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας καταρρέει”: Η συγκλονιστική καταγγελία των εργαζομένων στο “Έλενα” για την έλλειψη πόσιμου νερού αναδεικνύει ανάγλυφα την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. Εργαζόμενοι, έγκυες και συνοδοί να ψάχνουν επί ματαίω να βρουν κάποιον ψύκτη να λειτουργεί (από τους 29 που υπάρχουν στα κτίρια του “Έλενα”), να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα βάζουν επάνω στα υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να κρυώσουν, και το χειρότερο, να λιποθυμούν από τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, πρόκειται για «αδιανόητη κατάσταση από μια διοίκηση που αδιαφορεί παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, από ένα υπουργείο που σφυρίζει αδιάφορα κι από έναν υπουργό που… φιλοσοφεί στα social media ότι “η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη”».

Εν είδει υστερόγραφου, παραπέμποντας σε δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το Κέντρο Υγείας της Τήνου, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «στο Κέντρο Υγείας της Τήνου, που αναμένεται να “βουλιάξει” από κόσμο ενόψει Δεκαπενταύγουστου, δεν υπάρχει γενικός γιατρός, δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί που βγάζουν εφημερίες, όπως τόνισε μόλις χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη…», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Στο “Ελενα” οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι από τους 29 ψύκτες του μαιευτηρίου λειτουργούν μόλις 4 εδώ και ενάμιση μήνα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να έχει μείνει στην ουσία χωρίς πόσιμο νερό. «Το πρόβλημα στο δίκτυο του νοσοκομείου το γνωρίζει η διοίκηση όμως δεν το έχει λύσει ακόμα, Λιποθυμούν έγκυες, προσωπικό… Δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε. Αγοράζουμε από το κυλικείο. Το κυλικείο κοστίζει στο προσωπικό 30 ευρώ τον μήνα. Τόσα δίνουμε για πόσιμο νερό, εμφιαλωμένο. Ο δε κλιματισμός είναι υποτυπώδης», κατήγγειλε το σωματείο των εργαζομένων στο «Έλενα».

Η ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία) είχε καταγγείλει ότι το Κέντρο Υγείας της Τήνου αυτή τη στιγμή διαθέτει από ειδικευμένους γιατρούς μόνο μία παιδίατρο, έναν ορθοπεδικό από μετακίνηση, μία μικροβιολόγο και έναν οδοντίατρο. «Δεν υπάρχει γενικός γιατρός δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί γιατροί που βγάζουν εφημερίες. Όλοι οι ασθενείς διακομίζονται στο νοσοκομείο Σύρου που δικαιολογημένα και εκεί οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού. Έχουμε πει εάν δεν καταστήσουμε ελκυστικό εργασιακό χώρο το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυξήσεις μισθών και ωρομίσθιου, ένταξη στα ΒΑΕ (βαρέα και ανθυγιεινά), συνεχώς θα είναι μειούμενο το προσωπικό των νοσοκομείων, του ΕΣΥ».

Δύο ημέρες πριν η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει και τα προβλήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου ο κλιματισμός σε πολλά τμήματα δεν λειτουργεί και σε άλλα υπολειτουργεί.

«Τα εξωτερικά ιατρεία όπου εξετάζονται ασθενείς και γίνονται αιμοληψίες, κυριολεκτικά, βράζουν. Ασθενείς και προσωπικό προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη με ανεμιστήρες. Αυτό όμως που είναι αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα. Αν και πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς το πολύ, ο χώρος που είναι εγκατεστημένο φθάνει τους 30 βαθμούς. Υπάρχει κίνδυνος βλαβών που είναι αρκετά ακριβή η αποκατάστασή τους. Φυσικά σε περίπτωση βλάβης θα υπάρχουν ακυρώσεις και σε ραντεβού. Προσπαθούν να ψύξουν το μηχάνημα με ανεμιστήρες», όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τις ακραίες συνθήκες του νοσοκομείου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx