Ποια φωτογραφία δίνει το ISIS για το δράστη της Βιέννης

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

To Ισλαμικό κράτος που ανέλαβε στο διαδίκτυο την ευθύνη για τη σφαγή στη Βιέννη, ανήρτησε αυτή τη φωτογραφία και άλλο όνομα για το δράστη.

Η φωτογραφία αντιστοιχεί πιθανόν όντως στον δράστη, αλλά την είχε αναρτήσει ο ίδιος, μάλλον προτρέποντας και άλλους σε ενέργειες του είδους. Το ISIS τον αποκαλεί Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι (ίσως επειδή είχε καταγωγή απο την Αλβανία και επειδή έχουν άλλα ονόματα στην οργάνωση και όχι τα αληθινά).

amaq-drastis

Το ISIS ανήρτησε και ένα μικρό βίντεο, στο οποίο ο ένοπλος, μόνος του μπροστά στην κάμερα, ορκίζεται πίστη στον επίσημο αρχηγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι. Τι βίντεο δεν υπάρχει πια.

vienna_killer

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι