Ποιες χώρες θεωρεί επικίνδυνες η Βρετανία για μεταλλάξεις

Ποιες χώρες θεωρεί επικίνδυνες η Βρετανία για μεταλλάξεις

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δεκαήμερη καραντίνα, σε ξενοδοχείο, στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από χώρες που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου για μεταλλάξεις ενδεχομένως “ανθεκτικές” στα εμβόλια.

Η λίστα περιλαμβάνει χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, αλλά και την Πορτογαλία και τις ισπανικές Σεϊχέλες: Αγκόλα, Αργεντινή, Βολιβία, Μποτσουάνα, Βραζιλία, Πράσινο Ακρωτήρι, Χιλή, Κολομβία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Εκουαδόρ, Σουασιλάνδη, Γαλλική Γουιάνα, Γουιάνα, Λεσότο, Μαλάουι, Μαυρίκιος, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένης της Μαδέρας και των Αζορών), Σεϊχέλες, Νότια Αφρική, Σουρινάμ, Τανζανία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές απαγορεύονται ήδη σε άτομα που δεν κατοικούν στη Βρετανία. «Θα απαιτήσουμε από όλους όσοι φθάνουν στους οποίους δεν μπορεί να απαγορευθεί η πρόσβαση, να απομονώνονται σε καταλύματα που θα παρέχει η κυβέρνηση, όπως ξενοδοχεία, για 10 ημέρες χωρίς εξαίρεση», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι ταξιδιώτες αυτοί θα παραλαμβάνονται από το αεροδρόμιο και θα «μεταφέρονται απευθείας» εκεί όπου θα μείνουν για την καραντίνα τους, διευκρίνισε ο Τζόνσον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα πως η επαναλειτουργία των σχολείων, που προβλεπόταν για μετά τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, θα μετατεθεί. Μπορεί τα σχολεία να ανοίξουν στις 8 Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν εμβολιασθεί τα 15 κατ. των πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Τουλάχιστον 6,8 εκατ. άτομα έχουν λάβει στη Βρετανία ήδη μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι