Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο για ακραία καιρικά φαινόμενα από την ΕΜΥ

Εμφανής είναι η επιδείνωση του καιρού τις τελευταίες ώρες, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο και για κακοκαιρία «εξπρές». Από τα ξημερώματα της Κυριακής έχουν καταγραφεί βροχοπτώσεις στο βορειότερο τμήμα της χώρας, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι προγνώσεις προειδοποίησαν και για επέκταση των βροχοπτώσεων σε Ιόνιο και λοιπή ηπειρωτική χώρα, πλην Θράκης και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Για τις ορεινές περιοχές μένει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης, ενώ στα δυτικότερα σημεία της χώρας οι βροχοπτώσεις αναμένεται να μετατραπού σε  λασποβροχές λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρώτα αναμένεται να εμφανιστούν στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά από εκεί στην Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως κεντρική και δυτική), την κεντρική και δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία.

Οι περιοχές του βορρά ενδέχεται να δεχτούν και χαλάζι, κάτι που όμως εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει σταδιακά από το βράδυ στο σύνολο του βορειοδυτικού τμήματος της χώρας. Στην Αττική οι βροχές φαίνεται να έρχονται νωρίς το απόγευμα, με έμφαση στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα. Το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου θα έχουν μάλλον αίθριο καιρό με παρωδικές νεφώσεις κατά τόπους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι